Rezidans Nedir?

12 Mayıs 2023 ile Orhan Sevimay

Rezidans, özellikle şehirlerde yer alan ve zengin sosyal imkânlara sahip olan dairelerin bulunduğu bir konut kompleksi anlamına gelir.

Rezidans daire, genellikle yüksek katlı lüks bir apartman veya konut kompleksinde bulunan ve oldukça kaliteli özelliklere sahip olan dairelerdir. Rezidans modern tasarımlara, lüks malzemelere, geniş yaşam alanlarına, yüksek tavanlara ve özel manzaralara sahip olabilmektedir. Aynı zamanda bu yapılar; özel olarak tasarlanmış mutfaklar, yüksek kaliteli banyolar ve özel teras veya balkonlar gibi ekstra özellikleri de içerebilmektedir.

Rezidans daireler, genellikle daha yüksek fiyat aralığına sahip olabilmektedir. Fiyat aralığı rezidansın bulunduğu şehre, bölgenin konumuna, çevre özelliklerine ve yapı kalitesine göre çeşitlilik gösterir. 

Rezidans dairelerin bağlı olduğu rezidanslarda yüksek kaliteli hizmetler, özellikler ve imkânlar bulunmaktadır. Bu hizmetlere örnek olarak özel güvenlik, resepsiyon, kapıcı, özel spor salonu, yeşil alan, yüzme havuzları ve diğer sosyal olanaklar verilebilir. Sahip oldukları bu özellikler sayesinde rezidansların gittikçe popülerleşmesi, bazı dairelerin henüz yapım aşamasındayken satılmasını ve kat mülkiyeti ile daireye sahip olunmasını da sağlamaktadır.

Rezidansların Avantajları Nelerdir?

Konforlu Yaşam Alanları

Rezidanslar, lüks bir yaşam standardı sunan yüksek kaliteli konutların başında gelmektedir. Genellikle modern tasarım ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak inşa edilirler. Bu dairelerde geniş, ferah ve aydınlık yaşam alanları, modern tasarlanmış mutfaklar, yüksek kaliteli banyolar ve diğer özel nitelikler bulunabilir. 

Konforlu bir yaşam vadeden rezidanslar, modern şehir yaşamındaki birçok kişinin tercihi olmaktadır. Bu alanlarda özel güvenlik, resepsiyon, otopark, temizlik ve bakım hizmetleri gibi imkânlar sunulabilmektedir. Böylece daire sakinleri evlerinde konforlu bir yaşam sürerken aynı zamanda diğer ihtiyaçlarını da kolayca karşılayabilmektedir.

Güvenlik Özellikleri

Rezidanslar genellikle özel güvenlik personeli tarafından korunur ve alanın genelinde yüksek güvenlik önlemleri alınır. Bu imkân, yaşayanların güvenliğini sağlarken aynı zamanda mülklerinin de korunmasını mümkün kılar. Bu hizmete bağlı olarak birçok rezidans türünde yabancı kişilerin yapıya girişi, ancak içeride yaşayan daire sakinin bilgisi ve onayı dâhilinde gerçekleşir. Ayrıca bu yapılarda sakinlerin evlerinde yaşanan hırsızlık, yangın veya diğer acil durumlarla ilgili sorunları çözmek için hızlı müdahale imkânı sunan özel ekipler bulunur.

Çevresel Özellikleri

Rezidanslar, genellikle şehir merkezinde veya şehrin popüler semtlerinde bulunur. Bu özellik; iş, eğlence ve diğer sosyal aktivitelere kolay erişimi mümkün kılar. Dolayısıyla daire sakinleri; restoran, kafe, alışveriş merkezi ve park gibi yerleri ziyaret etmek için uzun zamanlar harcamadan kısa sürede istedikleri mekâna ulaşabilirler.

Yatırım Potansiyeli

Rezidanslar, yatırımcılar için ilgi çekici bir fırsat hâline gelmiştir. Bu durumun birincil nedeni, bu yapıların yüksek kaliteli konutlar ve sosyal olanaklar sunarak cazip bir yaşam tarzını insanlarla buluşturmalarıdır