İstanbul’da Ticari Gayrimenkul Yatırımı

7 Eylül 2022 ile Orhan Sevimay

İstanbul’a gayrimenkul yatırımı ile ilgili pek çok soru işareti olması kaçınılmazdır. Konut amaçlı gayrimenkullere kıyasla ticari gayrimenkullerden elde edilen gelir, bazı faktörlere göre değişkenlik gösterir. Ticari gayrimenkuller konut amaçlı gayrimenkullere nazaran daha uzun süreliğine kiralanmaktadır. Bu iki kriter, ticari gayrimenkul yatırımının neden daha yüksek gelir getirisi sağladığını göstermektedir.

İstanbul’da gayrimenkul yatırımı yaparken konum ve kiracı türündeki değişikliklere dikkat etmek gerekir. Ticari gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünülen bölgede daha önceden satılmış olan ve konum, büyüklük, biçim gibi özellikler açısından benzerlik gösteren gayrimenkuller incelemeli ve ileride çıkabilecek fırsatlar araştırmalıdır. Bu araştırmalar, gayrimenkulün mevcut piyasa değerini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Ticari gayrimenkul yatırımı yapmadan önce yapılan araştırmalar çok kapsamlı olmalı ve bu yaptığınız araştırmaları profesyonel danışmanlarla paylaşıp fikir birliği yapıldıktan sonra ticari gayrimenkul yatırımı yapılmalıdır. Uzmanlara danışarak gayrimenkul yatırımı yapmak her zaman çok isabetli bir karar olacaktır. 

Dolayısıyla mutlaka planlı bir şekilde ve alanında uzman danışmanlara yardım alarak yatırım yapılmasında fayda vardır. Alanında profesyonel olan danışmanlar gayrimenkul yatırımı yapacak kişi ve kuruluşları daha doğru yönlendirecektir. Ticari olan gayrimenkullere yapılan yatırım pek çok avantajı da beraberinde getirecektir. Böylece birçok yatırım fırsatı da oluşabilecektir.

Gayrimenkullere yapılan yatırımların daha fazla gelir getirisine sahiptir. Ticari gayrimenkuller ise kiraya verilmesi nedeniyle sürekli bir kazanç sağlamaktadır. Buna rağmen ticari gayrimenkullerde konut sektörüne göre rekabet daha az görülmektedir. Ülkenin göçmen nüfusundaki artış devam etmekte ve İstanbul yatırım açısından avantajlı bir yer haline gelmektedir.