Kiralık Daire Bakarken Nelere Dikkat Edilmeli?

2 Eylül 2022 ile Orhan Sevimay

Evin konumu oldukça önemli bir husustur. Ev kiralamak istiyorsanız internetten de araştırma yapabilirsiniz ancak evi gidip görmeniz gerekir. İlk olarak gidip daireyi gördüğünüzde verilen ilanda yazılanların doğru olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Daireyi kiralamadan önce kira bedeline dahil olan şeyleri bilmeniz ve bunları belirlemeniz gerekiyor. 

Kiralık Evler Ne Kadar Sürede Kiralanabilir?

Kiralık ev, başkasına ait olan bir konutun bir bedel karşılığında belli bir süreliğine başka birine kullanım hakkına izin verilmesidir. Kiralık evler tercihe bağlı olarak uzun vadeli ya da kısa vadeli olarak kiralanabiliyor. Bunun yanı sıra eşyalı ya da eşyasız olarak da ev kiralamak mümkündür.

Evler kiralanırken evin kiralama koşulları ve unsurlar farklılık gösterebiliyor. Bu farklılıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Kiralık evler emlakçı aracılığı ile kiralanabiliyor. Emlakçı bu evleri kiralık olarak ilan ediyor ve dileyen herkes bu evlere bakabilme ve kiralayabilme şansına sahip oluyor.

Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev ve daire ararken atlamamanız gereken detaylar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi evi kiralamadan önce kiralanacak olan alanın görülmesidir. İnternetten bakılan bir ilan ise evi gidip görmeniz faydalı olacaktır. Evi kiralarken dikkat edilecek bir diğer husus ise kira bedelidir. Dairenin dış özelliklerine de dikkat edilmesi gerekilir. Binanın özelliklerine dikkat edilmelidir. Kiralayacağınız ev ve daire kime ait olduğuna dikkat edilmeli kira kontratı imzalayan kişi o evin sahibimi bundan emin olmalısınız veya kiraya verebilme vekaleti var mı?